Fluginvasion 12/6 2023

 

Foto av Luca

Jag fick en rejäl fluginvasion i köket i onsdags. I alla fall märktes det först då. Jag öppnade fönstren och jagade med flugsmällan tills jag inte orkade mer. Antalet sjönk och jag var nöjd. I torsdags när jag kom hem på eftermiddagen var fönstren fulla med flugor igen. Säkert en 100 stycken eller mer. Samma visa om igen. Jag jagade med flugsmälla och hade fönstren öppna. Grät på pappa om flugorna, så han kom och hjälpte mig.  Nu sitter det flugpapper uppsatt i köket och i hallen. Jag hoppades att dem skulle ta alla flugorna.

Komposthinken var full med ägg och fluglarver. Det var bara att knyta ihop och slänga hela skiten i soporna. Jag brukar inte bli äcklad av insekter, men den här gången... Blä.

Jag trodde jag blev av med dem nästan helt, men trots en rejäl storstädning av hela köket, slängda sopor, etc så kommer det hela tiden nya. Flugorna kommer antagligen utifrån. Nackdelen med att bo på landet och sådana saker.

Ljudet från flugorna är det som driver mig mest till vansinne. Jag var nära ett meltdown innan pappa kom och hjälpte mig. Ljudet från flugorna som flög omkring blev bara för mycket för mig.

Som grädde på moset? På fredagsmorgonen var det stopp i avloppet i köket. Ge mig styrka. Även denna gång kom pappa och räddade mig. Jag känner mig alltid som en värdelös vuxen som inte kan fixa saker själv. Nu vet jag hur rören sitter ihop och kan i framtiden fixa det "enkla" stoppet själv om det skulle uppstå igen. 

Jag kommer aldrig kunna tacka pappa för all den hjälp han gett mig med saker i mitt hem...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar